Fluid Mechanics (Part 7) Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF

Fluid Mechanics (Part 7) Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF

Fluid Mechanics (Part 7)Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF

Hello Friends, Now we’re sharing an extremely significant and competitive PDF for Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF.

This PDF of Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF is useful for assessments like GATE, UPSC, SSC, SSC-CGL, BANK, RRB, LIC, AAO, NTPC and quite a few examinations that are upcoming. Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes is extremely crucial for and any examination and this particular Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF is practical for it. This Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF is a totally free PDF that will be valuable to your preparation for examinations. Our Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF is Easy and Understandable.

We have also included some of the very important questions connected with Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF in the PDF to your better prep for all of the authorities’ examinations (GATE, SSC, UPSC, U.P.P, UPSI, UPTGT, PGT, UPTET/CTET, HTET, RTET, UDA/LDA, RO/ARO, BEd, LLB, RRB, सचिवालय, अस्सिस्टेंट ग्रेड, ग्राम पंचयत अधिकारी, स्टेनोग्राफर, लेखा परीक्षक, हिनीद अनुवादक परीक्षा, डिप्टी जेलर, बैंक परीक्षा,एल आई सी, लेखपाल इत्यादि). If you’re getting ready for your exams in the past couple of days this Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF is quite important for you.

There are roughly 20-25 queries in each Government Exams related to Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering and you can solve 18-20 questions from these easily by analyzing these Notes of Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF. The PDF of Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF is attached below for your reference, which you can download by clicking at the Download Button. If you have a suggestion or any doubt regarding the PDF then you may inform us given below, we will be happy to help you. We would like you a much better future.

Questions And Answers

1) According to Archimede’s principle, if a body is immersed partially or fully in a fluid then the buoyancy force is _______ the weight of fluid displaced by the body.
– Published on 05 Aug 15

a. equal to
b. less than
c. more than
d. unpredictable

ANSWER: equal to

2) What is the correct formula for absolute pressure?
– Published on 05 Aug 15

a. Pabs = Patm – Pgauge
b. Pabs = Pvacuum – Patm
c. Pabs = Pvacuum + Patm
d. Pabs = Patm+ Pgauge

ANSWER: Pabs = Patm+ Pgauge

3) One litre of a certain fluid weighs 8N. What is its specific volume?
– Published on 05 Aug 15

a. 2.03 x 10– 3 m3/kg
b. 20.3 x 10– 3 m3/kg
c. 12.3 x 10– 3 m3/kg
d. 1.23 x 10– 3 m3/kg

ANSWER: 1.23 x 10– 3 m3/kg

4) When is a liquid said to be not in a boiling or vaporized state?
– Published on 05 Aug 15

a. If the pressure on liquid is equal to its vapour pressure
b. If the pressure on liquid is less than its vapour pressure
c. If the pressure on liquid is more than its vapour pressure
d. Unpredictable

ANSWER: If the pressure on liquid is more than its vapour pressure

5) Bulk modulus is the ratio of
– Published on 05 Aug 15

a. shear stress to volumetric strain
b. volumetric strain to shear stress
c. compressive stress to volumetric strain
d. volumetric strain to compressive stress

ANSWER: compressive stress to volumetric strain

6) Which type of body is an airfoil?
– Published on 05 Aug 15

a. streamline body
b. wave body
c. bluff body
d. induced body

ANSWER: streamline body

7) The body whose surface does not coincide with the streamline when places in a flow is called as
– Published on 05 Aug 15

a. streamline body
b. wave body
c. bluff body
d. induced body

ANSWER: bluff body

8) The sum of components of shear forces in the direction of flow of fluid is called as
– Published on 05 Aug 15

a. shear drag
b. friction drag
c. skin drag
d. all of the above

ANSWER: all of the above

9) The component of the total force exerted by fluid on a body in the direction parallel to the direction of motion is called as
– Published on 05 Aug 15

a. lift
b. drag
c. both a. and b.
d. none of the above

ANSWER: drag

10) Boundary layer thickness is the distance from the boundary to the point where velocity of the fluid is
– Published on 05 Aug 15

a. equal to 10% of free stream velocity
b. equal to 50% of free stream velocity
c. equal to 90% of free stream velocity
d. equal to 99% of free stream velocity

ANSWER: equal to 99% of free stream velocity

 

Friends,

EGyany is hovering to engross engaging students with deep knowledge and understanding of different subjects in order to aspire to your desired career outcomes.

In this order to encourage you, the EGyany team is presenting the Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF.

 

TOPICS –Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF

NUMBER OF PAGES – 40

Click Here to Download this PDF :-Fluid Mechanics_7_Mechanical Engineering Handwritten Notes PDF

 

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
Science Notes CLICK HERE
History Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
Environment Notes
CLICK HERE

 

 

Follow us on

Join us on:

Telegram

 


WhatsApp
 
Instagram

 

Our EGyany.com education website Covers Basic Topics such as Math, Geography, History, Polity, etc and Research material such as preceding Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Tests. Our PDF Can Help You upgrade your marks in any competitive test.

EGyany.com is exploring a new world of possibilities for you by providing study material and competitive preparation content to enhance your learning aptitude.

EGyany.com will upgrade far more fresh PDFs and Research Content and Examination updates, keep Visiting and Share our post, Thus more people will find this.

This PDF is not related to Egyany.com and if you have any objection over this pdf, you can mail us at egyany.contact@gmail.com

Tags:-fluid mechanics notes for gate civil engineering , fluid mechanics handwritten notes for civil engineering , fluid mechanics notes for mechanical engineering pdf , fluid mechanics handwritten notes pdf , fluid mechanics hand written notes for mechanical engineering , fluid mechanics gate notes civil , fluid mechanics gate notes pdf , made easy fluid mechanics handwritten notes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!