Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF

Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF

Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF

Prelude to the Topic

Hello Friends, Now we’re sharing an extremely significant and competitive PDF for Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF.

This PDF of Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF is useful for assessments like GATE, UPSC, SSC, SSC-CGL, BANK, RRB, LIC, AAO, NTPC and quite a few examinations that are upcoming. Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF is extremely crucial for and any examination and this particular Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF is practical for it. This Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF is a totally free PDF that will be valuable to your preparation for examinations. OurIrrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF is Easy and Understandable.

Exams Related Cue

We have also included some of the very important questions connected with Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF in the PDF to your better prep for all of the authorities’ examinations (GATE, SSC, UPSC, U.P.P, UPSI, UPTGT, PGT, UPTET/CTET, HTET, RTET, UDA/LDA, RO/ARO, BEd, LLB, RRB, सचिवालय, अस्सिस्टेंट ग्रेड, ग्राम पंचयत अधिकारी, स्टेनोग्राफर, लेखा परीक्षक, हिनीद अनुवादक परीक्षा, डिप्टी जेलर, बैंक परीक्षा,एल आई सी, लेखपाल इत्यादि). If you’re getting ready for your exams in the past couple of days this Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF is quite important for you.

There are roughly 20-25 queries in each Government Exams related to Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF and you can solve 18-20 questions from these easily by analyzing these Notes of Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF. The PDF of Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF is attached below for your reference, which you can download by clicking at the Download Button. If you have a suggestion or any doubt regarding the PDF then you may inform us at below given contact details, we will be happy to help you. We would like you to have a much better future.

Friends,

EGyany is hovering to engross engaging students with deep knowledge and understanding of different subjects in order to aspire to your desired career outcomes.

In this order to encourage you, the EGyany team is presenting the Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF.

Questions Answers 

1. Which of the following methods of applying water may be used on rolling land ?
a) boarder flooding
b) check flooding
c) furrow flooding
d) free flooding

Answer:(Ans: a)

 

2. The value of Sodium Absorption Ratio for high sodium water lies between
a) 0 to 10
b) 10 to 18
c) 18 to 26
d) 26 to 34

Answer:(Ans: C)

3. Optimum depth of kor watering for rice is
a) 135 mm
b) 165 mm
c) 190 mm
d) 215 mm

Answer:(Ans: C)

4. Irrigation water having the concentration of Na++ , Ca++ and Mg++ as 20, 3 and 1 Milli equivalent per litre respectively will be classified as
a) low sodium water
b) medium sodium water
c) high sodium water
d) very high sodium water

Answer:(Ans: B)

5. The duty is largest
a) at the head of water course
b) on the field
c) at the head of a main canal
d) same at all places

Answer:(Ans: B)

6. The “outlet discharge factor” is the duty at the head of

a) main canal
b) branch canal
c) watercourse
d) distributory

Answer:(Ans: C)

7. The kor depth for rice is 190 mm and kor period is 14 days. The outlet factor for this will be
a) 637 hectares/m3/sec
b) 837 hectares/m3/sec
c) 972 hectares/m3/sec
d) 1172 hectares/m3/sec

Answer:(Ans: a)

 

8. For supplying water to rabi crop, kharif crop and sugarcane, the channel is designed for a capacity equal to the greater of the water requirement of
a) rabi or kharif
b) rabi and kharif or sugarcane
c) rabi and sugarcane or kharif and sugarcane
d) rabi or kharif or sugarcane

Answer:(Ans: C)

9. The ratio of the quantity of water stored in the root zone of the crops to the quantity of water actually delivered in the field is known as
a) water conveyance efficiency
b) water application efficiency
c) water use efficiency
d) none of the above

Answer:(Ans: B)

10. The water utilizable by plants is available in soils mainly in the form of
a) gravity water
b) capillary water
c) hydroscopic water
d) chemical water

Answer:(Ans: B)

TOPIC –Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF

NUMBER OF PAGES – 177

Click here to download:- Irrigation Hydrology Easy (Civil Engineering) Handwritten Notes PDF

 

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
Science Notes CLICK HERE
History Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
Environment Notes
CLICK HERE

 

Follow us on

Join us on:

Telegram

 


WhatsApp

 
Instagram
.

Our EGyany.com education website Covers Basic Topics such as Math, Geography, History, Polity, etc and Research material such as preceding Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Tests. Our PDF Can Help You upgrade your marks in any competitive test.

EGyany.com is exploring a new world of possibilities for you by providing study material and competitive preparation content to enhance your learning aptitude.

EGyany.com will upgrade far more fresh PDFs and Research Content and Examination updates. Keep Visiting and Share our post, thus more people will find this.

This PDF is not related to Egyany.com and if you have any objection over this PDF, you can mail us at egyany.contact@gmail.com.

Tages:- hydrology handwritten notes pdf,hydrology notes pdf,made easy surveying notes pdf
,made easy handwritten notes for civil engineering pdf,ace academy civil engineering books pdf,irrigation and hydrology notes,irrigation engineering notes pdf,hydrology gate notes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!