Objective English By SP Bakshi Book PDF

Objective English By SP Bakshi Book PDF

Objective English By SP Bakshi Book PDF

Prelude to the Topic

Hello Friends, Now we’re sharing an extremely significant and competitive PDF for SP Bakshi objective English Book PDF.

This PDF of SP Bakshi objective English Book PDF is useful for assessments like GATE, UPSC, SSC, SSC-CGL, BANK, RRB, LIC, AAO, NTPC and quite a few examinations that are upcoming. SP Bakshi objective English Book PDF is extremely crucial for and any examination and this particular SP Bakshi objective English Book PDF is practical for it. This SP Bakshi objective English Book PDF is a totally free PDF that will be valuable to your preparation for examinations. Our SP Bakshi objective English Book PDF is Easy and Understandable.

Exams Related Cue

We have also included some of the very important questions connected with SP Bakshi objective English Book PDF in the PDF to your better prep for all of the authorities’ examinations (GATE, SSC, UPSC, U.P.P, UPSI, UPTGT, PGT, UPTET/CTET, HTET, RTET, UDA/LDA, RO/ARO, BEd, LLB, RRB, सचिवालय, अस्सिस्टेंट ग्रेड, ग्राम पंचयत अधिकारी, स्टेनोग्राफर, लेखा परीक्षक, हिनीद अनुवादक परीक्षा, डिप्टी जेलर, बैंक परीक्षा,एल आई सी, लेखपाल इत्यादि). If you’re getting ready for your exams in the past couple of days this SP Bakshi objective English Book PDF is quite important for you.

There are roughly 20-25 queries in each Government Exams related to objective English Book and you can solve 18-20 questions from these easily by analyzing these Notes of SP Bakshi objective English Book PDF. The PDF of SP Bakshi objective English Book PDF is attached below for your reference, which you can download by clicking at the Download Button. If you have a suggestion or any doubt regarding the PDF then you may inform us at below given contact details, we will be happy to help you. We would like you to have a much better future.

Friends,

EGyany is hovering to engross engaging students with deep knowledge and understanding of different subjects in order to aspire to your desired career outcomes.

In this order to encourage you, the EGyany team is presenting the SP Bakshi objective English Book PDF.

 

Topics Included in SP Bakshi Objective English Book PDF

PART A – Foundation Module

UNIT-1

  • The Function of Tenses
  • Voice
  • Modals
  • Revision Exercises
  • Answers

UNIT-2

  • Kinds of Sentences & Clauses
  • Clause Analysis
  • Non-Finite Verbs
  • Verbs

UNIT-3

  • Articles
  • Nouns
  • Pronouns

UNIT-4

  • Adjectives
  • Adverbs
  • Prepositions

UNIT-5

  • Phrasal Verbs
  • Idioms and Phrases

UNIT-6

  • Spotting Errors Exercises
  • Sentences Improvements Exercises
  • Selecting the Correct Sentences Exercises

 

PART B – Verbal Ability

  • Paronyms and Homonyms
  • One Word Substitutions
  • Additional Words for Practice
  • Synonyms and Antonyms
  • Foreign Words and Expressions
  • The Sentence Completion
  • Cloze Test & Answers

 

PART C

  • Sequence of Sentences
  • Objective Comprehension

 

PART D – Practical Grammar

  • Narration
  • Synthesis
  • Transformation
  • Punctuation
  • Spelling Rules
  • Contractions

 

SP Bakshi objective English Book PDF Related Posts

 

Questions And Answers Related To SP Bakshi objective English Book PDF

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(d)

 

2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c)

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

Answer:(c)

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

Answer:(c)

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build

 

Friends,

EGyany is hovering to engross engaging students with deep knowledge and understanding of different subjects in order to aspire to your desired career outcomes.

In this order to encourage you, the EGyany team is presenting the SP Bakshi objective English Book PDF.

 

TOPIC –SP Bakshi objective English Book PDF

NUMBER OF PAGES – 742

Click Here to Download this PDF :- SP Bakshi objective English Book PDF

 

 

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
Science Notes CLICK HERE
History Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
Environment Notes
CLICK HERE

 

 

Follow us on

Join us on:

Telegram

 


WhatsApp
 
Instagram

 

Our EGyany.com education website Covers Basic Topics such as Math, Geography, History, Polity, etc and Research material such as preceding Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Tests. Our PDF Can Help You upgrade your marks in any competitive test.

EGyany.com is exploring a new world of possibilities for you by providing study material and competitive preparation content to enhance your learning aptitude.

EGyany.com will upgrade far more fresh PDFs and Research Content and Examination updates, keep Visiting and Share our post, Thus more people will find this.

This PDF is not related to Egyany.com and if you have any objection over this PDF, you can mail us at egyany.contact@gmail.com

Tags:-sp bakshi english book pdf google drive, sp bakshi english book pdf 2018 download, sp bakshi english book pdf 2018 free download, s p bakshi vocabulary pdf download, arihant objective general english by sp bakshi pdf download, objective general english by sp bakshi latest edition pdf, sp bakshi english vocabulary pdf, sp bakshi vocabulary pdf in hindi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!