Transportation Engineering Notes PDF.

Transportation Engineering Notes PDF

Transportation Engineering Notes PDF

Prelude to the Topic

Hello Friends, Now we’re sharing an extremely significant and competitive PDF for Transportation Engineering Notes PDF.

This PDF of Transportation Engineering Notes PDF is useful for assessments like GATE, UPSC, SSC, SSC-CGL, BANK, RRB, LIC, AAO, NTPC and quite a few examinations that are upcoming. Transportation Engineering Notes PDF is extremely crucial for and any examination and this particular Transportation Engineering Notes PDF is practical for it. This Transportation Engineering Notes PDF is a totally free PDF that will be valuable to your preparation for examinations. Our Transportation Engineering Notes PDF is Easy and Understandable.

Exams Related Cue

We have also included some of the very important questions connected with Transportation Engineering Notes PDF in the PDF to your better prep for all of the authorities’ examinations (GATE, SSC, UPSC, U.P.P, UPSI, UPTGT, PGT, UPTET/CTET, HTET, RTET, UDA/LDA, RO/ARO, BEd, LLB, RRB, सचिवालय, अस्सिस्टेंट ग्रेड, ग्राम पंचयत अधिकारी, स्टेनोग्राफर, लेखा परीक्षक, हिनीद अनुवादक परीक्षा, डिप्टी जेलर, बैंक परीक्षा,एल आई सी, लेखपाल इत्यादि). If you’re getting ready for your exams in the past couple of days this Transportation Engineering Notes PDF is quite important for you.

There are roughly 20-25 queries in each Government Exams related to Transportation Engineering Notes PDF and you can solve 18-20 questions from these easily by analyzing these Notes of Transportation Engineering Notes PDF. The PDF of Transportation Engineering Notes PDF is attached below for your reference, which you can download by clicking at the Download Button. If you have a suggestion or any doubt regarding the PDF then you may inform us at below given contact details, we will be happy to help you. We would like you to have a much better future.

Friends,

EGyany is hovering to engross engaging students with deep knowledge and understanding of different subjects in order to aspire to your desired career outcomes.

In this order to encourage you, the EGyany team is presenting the Transportation Engineering Notes PDF.

 

Questions And Answers Related to Transportation Engineering Notes PDF

1. The angle between the direction of star and the direction of earth’s axis of rotation is called
(A) Co-declination
(B) Co-latitude
(C) Declination
(D) Latitude

Answer:(A)

2. Polaris is usually observed for the determination of the latitude when it is
(A) At culmination
(B) At elongation
(C) Neither at culmination nor at elongation
(D) Either at culmination or at elongation

Answer:(A)

3. Pick up the correct statement from the following:
(A) The vertical plane containing the zenith, the station of observation and the celestial pole is the observer’s meridian plane
(B) The angle between the direction of star in vertical plane and the direction of the star in horizontal plane is called the altitude of the star
(C) The complement of the altitude of star is called the zenith distance of the star
(D) All the above

Answer:(D)

4. The point on the photograph where bisector between the vertical line through optical centre of the camera lens and the plate perpendicular meets, is known as
(A) Principal point
(B) Isocenter
(C) Plumb point
(D) Perspective centre

Answer:(B)

5. The station where observations are not made, but the angles at the station are used in triangulation series, is known as
(A) Satellite station
(B) Subsidiary station
(C) Pivot station
(D) Main station

Answer:(C)

6. If the distance between the projectors is altered by a movement along X-axis of one projector,
(A) The length of the air base is increased
(B) The scale of the model is altered
(C) y-parallax is not affected
(D) All the above

Answer:(D)

7. On vertical photographs, height displacement is
(A) Positive for points above datum
(B) Negative for points below datum
(C) Zero for points vertically below the air station
(D) All the above

Answer:(D)

8. At the first point of Aeries, the sun moves
(A) Northward
(B) Southward
(C) From south to north of the equator
(D) From north to south of the equator

Answer:(C)

 

TOPIC – Transportation Engineering Notes PDF.

NUMBER OF PAGES – 215

Click here to download:-Transportation Engineering Notes PDF.

 

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
Science Notes CLICK HERE
History Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
Environment Notes
CLICK HERE

 

 

Follow us on

Join us on:

Telegram

 


WhatsApp

 
Instagram

 

Our EGyany.com education website Covers Basic Topics such as Math, Geography, History, Polity, etc and Research material such as preceding Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Tests. Our PDF Can Help You upgrade your marks in any competitive test.

EGyany.com is exploring a new world of possibilities for you by providing study material and competitive preparation content to enhance your learning aptitude.

EGyany.com will upgrade far more fresh PDFs and Research Content and Examination updates. Keep Visiting and Share our post, thus more people will find this.

This PDF is not related to Egyany.com and if you have any objection over this PDF, you can mail us at egyany.contact@gmail.com.

Tags:-,transportation engineering 2 notes pdf,transportation engineering pdf in hindi,diploma transportation engineering book pdf,transportation engineering book by arora pdf,transportation engineering books pdf download,transportation engineering lecture notes ppt,transportation engineering notes pdf download,transportation engineering pdf by khanna and justo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!